joi, 3 martie 2016

Sfaturi pentru alegerea unei firme de mutari

Alegerea unei firme de mutari care sa te ajute cu mutarea

Intr-o lume ideala, v-am recomanda sa optati pentru acele firme de mutari locuinte care se deplaseaza la domiciliul dumneavoastra si care va pot oferi in urma unei astfel de vizite si o cotatie gratuita. Nu numai ca in acest fel veti cunoaste dar veti avea si sansa de a le adresa intrebari sau de a le comunica orice fel de nevoie speciala pe care o aveti. Tineti minte! Veti invita angajatii acesteia in locuinta dumneavoastra si le veti incredinta cele mai de valoare bunuri ale dumneavoastra. Este prea tarziu atunci cand un van murdar si neingrijit apare si cand lucratorii care nu va ofera increderea dorita sunt prezenti in fiecare camera din locuinta dumneavoastra.

Tocmai pentru a evita orice fel de situatii neplacute pe care le-ar putea crea intalnirea cu o firma de mutari, scopul acestui articol este acela de a va ajuta in procesul de gasire si selectare a firmelor de mutari.

De unde sa incepi?

Alege acea firma de mutari care se potriveste nevoilor dumneavoastra. Nu neaparat pe cea mai ieftina. Fiecare este diferit si alegerea va apartine in totalitate. Uitati pentru un moment preturile date de firme si puneti accent pe acea firma care se incadreaza cel mai mult in criteriile dumneavoastra.

La ce sa te astepti la o firma de mutari

O firma de mutari buna indiferent de dimensiunea sa ar trebui sa ofere urmatoarele:

  • Deschidere si corectitudine in cotatia oferita. Fiecare lucru ar trebui sa fie scris, inclusiv ce servicii sunt incluse in pret si data finala a mutarii.
  • Abilitatea de a oferi referinte ale mutarilor recente atunci cand acestea sunt cerute de clienti.
  • Sa fie capabila sa raspunda si sa manevreze orice fel de cerinta legata de mutare pe care ati putea-o avea.
  • Sa va trateze cu politete si sa aiba abilitatea de a va reduce cat de mult posibil stresul cauzat de mutare.
  • Sa va ofere facturi si chitante pentru orice plata, inclusiv pentru depozit.
  • Numere de contact pentru birou si nu doar un numar de telefon mobil.
  • Un exemplu de companie care sa respecte cele mentionate mai sus, este reprezentat de Continental Movers, firma de mutari ce activeaza deja de cativa ani atat pe piata mutarilor de locuinte, transport mobila si depozitare. Aceasta aduce un suflu nou, o activitate centrata pe client si preturi adaptate fiecarei nevoi in parte. Totodata, aceasta firma ofera si servicii diverse precum mutari atm, reciclare electrocasnice sau transport international. Sediul sau se afla in Bucuresti ceea ce face ca mare parte a serviciilor sale de mutare mobila sa se centreze pe aceasta zona, dar onoreaza si comenzi ce apar si din afara ei sau chiar din afara tarii.

Ce asteapta firmele de mutari de la cel care apeleaza la serviciile lor?

  • In acest sens, firmele de mutari se asteapta la urmatoarele:
  • Confirmarea zilei de mutare. Cele mai multe plangeri pe care le gasim despre firme este tocmai aceasta neintelegere legata de ziua mutarii atunci cand o data a fost mentionata dar nu si confirmata.
  • Sa fiti organizati si totul sa fie impachetat in cazul in care firma nu ofera astfel de servicii.
  • Plata integrala in ziua mutarii sau adesea inainte.

Totusi, atunci cand va gasiti firma de mutari potrivita fiti onesti cu acestia. Aceasta este capabila sa va ofere o cotatie cat mai precisa, sa aloce van-ul potrivit ca marime si suficienti oameni pentru mutare doar daca cunoaste toate detaliile mutarii. Pana si cel mai mic lucru poate influenta timpul petrecut cu mutarea. Daca cunoasteti deja ca sifonierele si paturile au trebuit sa fie aduse in casa prin geamul de la dormitor sau ca ati modificat scarile de cand mobila a fost adusa, spuneti-le celor de la firma de mutari si vor fi bucurosi sa aduca cu ei ustensile, scari, oameni in plus, etc. De asemenea, retineti ca numarul de mobila si bunuri pe care le scrieti intr-un formular de inventariere va dicta marimea van-ului necesar pentru transportul mobilei.

Daca aveti companii diferite ale caror reprezentati vin si va viziteaza asigurati-va ca sunteti pregatiti. Vor vrea sa se uite peste tot, sub scari, in interiorul dulapurilor si chiar sub pat. Tot ceea ce urmeaza sa luati cand va mutati trebuie pus in formularul de inventariere si aratat reprezentatilor companiei. Daca sunati diferite companii de mutari ca sa va dea o cotatie, retineti sa puneti aceleasi intrebari si sa faceti exact aceleasi lucruri, altfel veti primi cotatii nu doar care variaza destul de mult, dar care implica munci cu totul diferite. Incepeti de la etaj. Luati hartie si un pix pentru a lua notite, verificati inca o data ce trebuie sa luati cu dumneavoastra cat si ce trebuie aruncat, caci firma de mutari va trata pana si gunoiul ca parte a obiectelor ce trebuie mutate, si nu va doriti sa platiti pentru ceva ce oricum veti arunca.

Cat de repede sa contactati companiile?

Firma de mutari locuinte sau chiar si atunci cand este vorba de birouri, trebuie contactata de indata ce aveti stabilita data pentru mutari si v-ati hotarat si asupra firmei pe care o alegeti. Daca acestia sunt ocupati, asigurati-va ca aveti mai multe optiuni dintre care sa alegeti. Retineti! Incercati sa evitati sa va mutati vinerea. Aceasta este cea mai populara zi mai ales daca este la sfarsit de luna. Din motive logice precum ar fi serviciul aceasta este ziua preferata de multi, din pacate, insa firmele de mutari cresc preturile in aceasta zi tocmai pentru a compensa cu zilele mai linistite din timpul saptamanii. De asemenea, daca exista vreo problema cu transferarea platii, toata lumea va pleca acasa pentru weekend si astfel veti ramane cu mobila toata blocata in van pana luni.

Prin urmare, respectand cele spuse mai sus, veti avea parte de mutarea dorita, fara prea mult stres si cu garantia ca totul va decurge conform planului si incidentele nu vor aparea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu